субота, 13. октобар 2012.


Bolovi u tijelu, posebno u vratu, ramenima, leđima, praćeni glavoboljom ili osjećajem gubitka svijesti. Rezultat su intenzivnih promjena na DNK nivou, čiji je cilj buđenje vašeg Dara i proći će sami od sebe. Bol je poziv vašeg tijela u pomoć i reagirajte na svaki poziv: ostavite sve poslove, uključujući i misaoni proces, opustite se u tišini i pratite samo svoje disanje, dok bol ne prođe. Ni na koji način ne potiskujte povraćanje, slinjenje, proljev ili bilo koje drugo nagonsko izbacivanje tjelesnih izlučevina.
Osjećaj duboke unutarnje tuge, bez posebnog razloga. Otpuštate svoju prošlost, iz ovog života i vječnosti, što podrazumijeva odvajanje od nesvjesnih veza koje su vam davale sigurnost i tople uspomene. I ovaj osjećaj će proći.
Potreba za plakanjem bez razloga. Ne tražite razloge, suze su jedan od najboljih načina oslobađanja stare energije, vrlo je korisno i zdravo isplakati ih kad osjetite potrebu, tako će najbrže proći.
Iznenadne promjene u poslu ili karijeri, što uključuje i gubitak posla, vrlo je čest simptom. Kako se odvija promjena unutar vas, paralelno se mijenjaju i stvari oko vas i to će proći. Možda će proći duže vrijeme i više promjena poslova dok se ne ustabilite s novim poslom, onim koji će odgovarati vašem Daru i nesmetano izražavati vašu potisnutu strast.
Povlačenje iz odnosa, uljučujući i bliske porodične odnose. Karmom ste vezani za porodicu i bliske ljude. Kada se oslobađate karmičkog ciklusa, oslobađaju se i nevidljive veze sa porodicom i prijateljima i može vam se učiniti potpuno nejasnim šta neki od njih rade u vašem životu. Ne kidajte veze nasilno, ovo će takođe proći i doći će vrijeme kad ćete s istim ljudima izgraditi nove veze.
Pojavljivanje burnih romantičnih veza. Ove veze su tu da nas nečemu nauče i u ovoj fazi obično privlačimo ljude koji su problematičnji od nas samih. Posmatranje ovih veza, bez suvišne dramaturgije, pomoći će nam da se ustabilimo na mostu između stvarnosti i iluzije i odličan su učitelj za buđenje Dara.
Neuobičajene šeme spavanja. Vrlo su moguća česta buđenja, posebno između 2.00 i 4.00 sata ujutro. Puno posla se odvija unutar vas na nivou DNK i češće će vam trebati buđenje dubokim udahom. Ne kreirajte bolesne šeme oko toga, ako ne možete nastaviti spavati, ustanite i radite nešto, umjesto da se identificirate sa svakodnevnim problemima oko vas.
Intenzivni snovi. Mogu uključivati ratne, borbene ili monstruozne scene, scene bijega i to je, takođe, oslobađanje stare energije i proći će.
Fizička dezorjentiranost. Trenuci kada osjećate da nemate „uzemljenja“, sa osjećajem da lebdite, da ste ni na nebu ni na zemlji, izgubljeni u vremenu i prostoru između svjetova. Kako se vaš Dar transformiše u novu energetsku tvorevinu, dešavaju se momenti kad vaše tijelo ne prati te promjene. Osjećaj će proći, a vi pomozite tijelu provođenjem više vremena u prirodi,omogućujući mi da se lakše poveže s novom energijom.
Učestali razgovori sa samim sobom. Zateći ćete sebe da već prethodnih pola sata razgovarate sa Sobom. To je sasvim uredu, jedan novi oblik komunikacije zauzima mjesto u vašem sistemu, koji je zbunjujući samo za vaš um, ali je potpuno prirodan i u potpunom skladu s vašim Darom. Ova vrsta razgovora će se intenzivirati, ali će postati tečniji, razumljiviji i pružiće vam duboke spoznaje. Bitno je znati da ne ludite, nego se vaš Dar konačno preobražava u ono što Jeste. Imajte povjerenja u proces, neugodnosti mogu nastati samo vašim otporom prema Daru.
Osjećaj usamljenosti, čak i kad ste u društvu. Možete se početi osjećati sami ili udaljeni od društva, a može se pojaviti i želja da se osamite i odvojite. Istinski Put našeg Dara je svet i samim tim što je samo naš i usamljenički je, stoga je ovaj osjećaj prirodan. On je iznimno snažan i stoga je doista teško komunicirati s drugima dok vas ovaj osjećaj prožima. Isti je takođe povezan sa činjenicom da vas napuštaju vaši Vodiči koji su oduvijek s Vama i ustupaju mjesto vašem Daru da vodite. I ovaj osjećaj će proći, a prazninu će ispuniti ljubav i energija vašeg vlastitog Dara.
Gubitak strasti. Možete osjećati da vas je strast potpuno napustila, da imate vrlo malo ili nimalo volje za bilo šta. U ovom slučaju je neophodno mirovanje. Ne borite se sa sobom. Jednostavno vam je potrebno da neko vrijeme boravite u miru, da bi uspješno pokrenuli novi „software“, vaš jedinstveni Dar.
Duboki osjećaj nepripadanja svijetu koji vas okružuje i duboka čežnja da dospijete negdje gdje pripadate. Ovo je možda najteže od svih stanja, ali i najveći izazov. Iako može tako izgledati, ovo nisu suicidna osjećanja. Nisu bazirana na bijesu, niti frustraciji, ne iziskuju potrebu da se oko njih pravi drama. Jednostavno, postoji dio vas koji se želi vratiti „kući“, jer je vaš karmički ciklus završen i imate mogućnost započeti novi ciklus u istom tijelu. Imate izbor i da odete, ali nakon svega što ste prošli, šteta bi bilo napustiti kraj filma!
Jeste li spremni započeti novi ciklus?
Osjećate li izazov da nastavite sa potpuno novom energijom?
Uzbuđuje li vas mogućnost da probudite svoj jedinstveni Dar, pronađete smisao i izvornu radost življenja?
Kakav je uopće Dar BOL? Kakav je Dar bilo šta što se dešava u grudima?
U posljednje vrijeme ljudi učestalo govore o problemima u grudima, prsima, od bolova do fizičkih ili disajnih zakrčenja, pa je onda to sve negdje svrstano u simptome ove ili one bolesti. Ovdje je svrstano u simptome buđenja Dara.
Šta je uopće bol, ta nepoželjna i nedobrodošla pratilja naše svakodnevnice? Ništa drugo nego nakupina energije. Neki bi rekli loše, negativne energije. Ja ne bih. Iako se u mom slučaju radilo o intenzivnom bolu, nalik zabijanju noža, ja je zovem samo energijom koja se nakuplja na određenom mjestu koje traži moju pažnju. Nije nelogično da je nazivaju lošom, jer ni ta energija ne miruje, ona je u procesu materijalizacije. U slijedu tog procesa, bol se pretvara u bolest, a i nju vidimo lošom. Zato se ja ne odmičem od energije. Nju ne karakteriziramo kao lošu, pa je lakše “svariti” gradivo.
Elem, na određenom mjestu u našem tijelu nakupi se određena količina energije. Ista energija ima iscjeljivački i ubilački potencijal, ovisno o tome koliko joj pažnje pridajemo i s kojom namjerom. Ja bih čak rekla da je pažnja već usmjerena na lokaciju te energije, ili bolno mjesto, ako hoćete, ali da je namjera usmjeravanja ta koja određuje njenu konačnu manifestaciju. I to ja nazivam DARom, našu prirodnu predispoziciju da usmjeravamo energiju u kreativni potencijal. Ako želimo.
Usmjeravanje energije zahtjeva našu svjesnu pažnju. Koncentrisati energiju na određeno mjesto možemo i nesvjesnom pažnjom. To i radimo. Zaklinjemo se i nesvjesno potvrđujemo tvrdnju lupanjem šakom o grudi. Govorimo o svojoj nemogućnosti da nekom ili nešto oprostimo i nesvjesno potvrđujemo trvdnju poklapanjem grudi dlanom. Prepričavamo događaj, koji nam je ubrzao disanje ili oduzeo dah i nesvjesno sklapamo dlanove preko grudi, proživljavajući događaj upravo na tom mjestu. I onda se dogodi da počnemo gubiti dah ili osjećati bol, bez da se “pomažemo” mislima ili  rukama.   Tad je energija na tom mjestu već dovoljno koncentrisana. I tad uključujemo namjeru: usmjeravamo nakupljenu energiju u neku od bolesti u beskrajnom nizu. Iako nesvjesno i obrnutim redoslijedom koristimo pažnju i namjeru, ovaj proces se zove STVARANJE BOLESTI, a uz Božiju pomoć i blagoslov – stvaramo je MI.
Nasuprot stvaranju bolesti, možemo se poigrati i permutacijom svjesnog i nesvjesnog i poretkom upotrebe pažnje i namjere. Prvo odredimo namjeru. Moja je namjera da  koncentrišem energiju ljubavi, slobode, mira i radosti. Onda sklopim ruke preko grudi i dopustim energiji da se gomila. Nekad se dogodi da je nisam u stanju osjetiti, ali znam da nijedno moje djelo, pa ni ručak za porodicu, ne vrijedi truda, ako je ne osjetim. Stoga ne posustajem. Kad je osjetim, onda je pomoću pažnje usmjeravam na djelo, na ovo što pišem, na ono što govorim, na hranu koju pripremam, na osmijeh koji putem podijelim… i tako je potrošim. Poželim i ja katkad pobjeći pred snagom, da ne kažem bolom njenog nakupljanja, ali sam se naigrala igre bježanja, pa radije dovršim ono od čega svakako ne mogu pobjeći. Taj proces se zove STVARANJE ISCJELJENJA.
Proces stvaranja nije samo naš. Energija ne poznaje granice našeg tijela i sve što stvaramo sebi, stvaramo i drugima. Stoga je, za one koji vole sebe, lak za prihvatiti jer ga čine za sebe, a za one koji vole druge – jer čine za druge. No, vrlo je važno da brkamo svoju energiju sa energijom drugih, vjerujući da smo bolji, ako smo (ne)sebični. Bolji smo jedino onoliko, koliko smo kadri zadržati u ljepotu postojanja u grudima, a tad je vidimo i u sebi i u svijetu oko sebe. Naše grudi su naša “teritorija”, centar naše “kuće”. Grudi predstavljaju sve bitno u našem životu, kuću, posao, porodicu, prijatelje… Tegobe u grudima su “teritorijalni” konflikt. Koliko god se dobrim smatramo, koga ili šta ne možemo udahnuti, koga ili šta smo začepili, ko ili šta od toga nas boli? Uvijek ćemo naći nekog “krivca”, ali odgovor je samo jedan: svoj stvaralački potencijal, svoj Dar.
I zato, napusti tuđu teritoriju, vrati se u svoj Dom i stvaraj. Ako želiš.

Нема коментара:

Постави коментар